Fashionable breigoed

In het ModeMuseum Antwerpen (MoMu) startte deze week de expo 'Ontrafel. Tricot in de mode'. De expo loopt nog tot en met 14 augustus 2011 en bewijst dat breigoed of tricot helemaal niet oubollig is, maar zelfs luxueus. Wie bij een gebreide trui enkel aan geitenwollensokkentypes denkt, heeft ongelijk.

De expo toont stukken van ontwerpers zoals Sonia Rykiel en Missoni die van tricot hun handelsmerk maakten. Daarnaast worden er couturestukken van onder andere Chanel getoond en avant-garde silhouetten van onder andere Maison Martin Margiela en Mark Fast. De tentoonstelling ontrafelt als het ware de veranderende status van de relatie tussen mode en breiwerk.

http://www.momu.be/

De expo in het MoMu heeft bovendien invloed op het straatbeeld in de Nationalestraat, één van de modebuurten in Antwerpen. De winkel Sien koos bv. voor een toepasselijke etalage en toont hedendaags breigoed van Sandra Backlund. Het gaat om silhouetten uit de archiefcollectie van deze mode-ontwerpster, die enkel via speciale order te krijgen zijn.

Ikzelf ben verliefd op het jurkje, maar zou niet weten wanneer het te dragen. Ik houd het dus maar bij het toewerpen van bewonderde blikken naar het stuk in de etalage.


foto: a fashion girl
archiefcollectie Sandra Backlund


foto: a fashion girl
archiefcollectie Sandra Backlund


Sien
Nationalestraat 91-93-95
2000 Antwerpen
http://www.sien-antwerp.com/
http://www.sandrabacklund.com/


Ook bij Pinko zagen we tricot, meer bepaald in de capsulecollectie die ontwerper Mark Fast voor het merk ontwierp. Het gaat om nauwaansluitende silhoutten, gemaakt met innovatieve breitechnieken waardoor de stukken naadloos zijn. Om je er goed in te voelen, moet je evenwel gezegend zijn met de ideale maten of heel veel zelfvertrouwen hebben. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het spel met volumes van Sandra Backlund (gewoon omdat dat meer mijn smaak is, niet omdat ik niet gezegend ben met ideale maten. Alhoewel ik dat niet ben - kunnen jullie nog volgen? Indien niet, het is helemaal niet belangrijk!).

Conclusie: er is tricot in alle vormen en maten en voor alle smaken. Het bewijs dat het MoMu eens te meer uitpakt met een actuele tentoonstelling. Ik ga ze alvast bezoeken!


foto: Media Mania
Mark Fast voor Pinko


foto: Media Mania
Mark Fast voor Pinko

Pinko
Huidevettersstraat 42
2000 Antwerpen
De collectie van Mark Fast kan je hier bekijken http://www.pinko.it/mark_fast/markfast.asp?LN=UK


Poll

Welke ontwerpen vind jij het mooist, die van Sandra Backlund of Mark Fast?

Reacties

Populaire posts