Is er een Pradawinkel in Berlijn of een Chloéboetiek in Kopenhagen? Zoek het op thelabelfinder.com

foto: a fashion girl

Deze week was ik op zoek naar een winkel in België die de collectie van Alexander McQueen verkoopt. Online kopen is handig (buiten de levering dan) maar soms wil je gewoon de stukken eerst echt zien en passen. Wat als je echter niet weet in welke winkel je daarvoor terecht kan? Je kan in eerste instantie eens gaan kijken op de website van de ontwerper in kwestie, maar daar vind je vaak alleen de eigen winkels en - oh quelle surpise - die zijn meestal niet in België gevestigd.

Gelukkig is er http://www.thelabelfinder.com/ , een handige tool waarmee je kan opzoeken welke winkels de collectie van een bepaalde ontwerper verkopen in een bepaalde regio. En zelfs onze Belgische ontwerpers, zoals Tim Van Steenbergen, staan in de uitgebreide database!

Kleine opmerking: de info is niet altijd helemaal up-to-date of volledig. Zo staat er bv. dat Princess Blue nog de collectie van Viktor & Rolf verkoopt, terwijl je die ondertussen bij Renaissance kan vinden (een andere winkel van Princess). Bij Tim Van Steenbergen staan dan weer niet alle winkels vermeld die de collectie verkopen, zoals Hospital in Antwerpen. Conclusie: een heel handige tool om een idee te hebben van waar je iets kan vinden. Maar  als de winkel niet meteen in de buurt is, neem je het best eerst even contact op om te zien of de info echt klopt.

Als je foute of onvolledige info vindt, kan je dit ingeven op thelabelfinder.com zodat de site nog bruikbaarder wordt voor zoekende fashionista's.


Reacties

Populaire posts