Wat vinden mensen nu echt van kniehoge laarzen?

Ik ben alvast een grote fan van kniehoge laarzen die net op of over de knie komen - als ze aan een paar voorwaarden voldoen tenminste. Ze mogen geen hak hebben en moeten gemaakt zijn van echt kwaliteitsleer (géén plastic). Verder zeker geen lakleer! Anders kan het immers al snel ordinair uitzien. Vorig jaar heb ik twee paar -naar mijn mening- prachtige laarzen van Chloé gekocht die aan al deze criteria voldoen. Maar wat vinden mensen nu van deze laarzen weg van de catwalk, in het dagelijkse leven?

Ik vroeg aan een paar mannen en vrouwen: "Wat vind je van kniehoge laarzen in het algmeen en de mijne in het bijzonder?"

foto: a fashion girl


Cindy (36): "Ik vind deze laarzen leuk. In het algemeen vind ik kniehoge laarzen mooi, al moet je wel oppassen want het kan ordinair overkomen. En je moet ook het type laars kopen dat bij je eigen stijl en je garderobe past. Een tip: koop laarzen die je bovenaan kan omdraaien zodat je de hoogte ervan kan aanpassen, dan kan je ze vaker dragen."

Joris (37): "Ik vind dat de laarzen op de foto wat strakker zouden mogen zitten. Het leer is wat te soepel en daardoor hangen ze wat. In het algemeen vind ik het lelijk als je je jeans in laarzen steekt, het mogen ook zeker geen 'vissersbotten' zijn. Maar het kan soms wel sexy zijn. Beyoncé staat er wel mee (grapt hij, nvdr)."

Elly (35): "Wel leuk. Laarzen moeten zeker laarzen zijn. Tussenvormen zoals 'sandaallaarzen' die vooraan de voeten zijn opengewerkt, vind ik maar niets."

Els (30): "Ik vind deze laarzen eigenlijk wel goed. Kniehoge laarzen zijn ook handig als je geen mooie onderbenen hebt. Als je ze bij een kleedje aandoet, is het ook veel stoerder dan pumps. Ze mogen wel niet te hoog zijn, dijlaarzen vind ik echt niet mooi."

Ben (29): "Ik vind deze laarzen wat simpel, met een pelsje zouden ze specialer zijn. En met kniehoge laarzen moet je gewoon staan - punt."

Levi (29): " Ik zie laarzen liever wat strakker, de linten vind ik er ook te veel aan. Sommige vind ik wel mooi."

Sandra (28): Ik vind de laarzen op de foto zeer aanvaardbaar, wel mooi eigenlijk. Kniehoge laarzen kunnen wel 'slutty' zijn, ik vind een versie zonder hak beter. En je moet er ook zeker een stijlvolle rok of kleedje bij dragen, geen té kort rokje."

Gert (35): Ik vind deze laarzen leuk! Ik had ze al eens eerder opgemerkt! Van welk merk zijn ze als ik dat zo even oppervlakkig mag vragen?"


Conclusie: vrouwen vinden dit type laarzen over het algemeen mooier dan mannen. Een man die into fashion is, kan het echter ook appreciëren. Dus als je een dergelijk paar ziet staan en je twijfelt erover, kan ik je geruststellen: je kan het zeker dragen in het dagelijkse leven. Het is niet voorbehouden voor de catwalk. Maar let er op dat het een stijlvol paar is en combineer het niet met een té kort rokje.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts