Wat blijft fashionable deze lente en zomer - wat koop je best tijdens de solden?

Morgen, op maandag 3 januari 2011, gaan de solden officieel van start in België. Maar wat koop je nu best? Je wil natuurlijk niets kopen dat deze winter erg fashionable was, maar deze zomer alweer 'uit' is.

Oscar Wilde zei het al: "Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months." Heidi Klum herhaalt het op haar eigen manier elke aflevering van Project Runway:"One day you're in and the next you're out." Niets zo vergankelijk als de mode dus.

Gelukkig is er de 'fashion bible' Vogue Collections waarin ik al lang alle collecties voor zomer 2011 heb bestudeerd. Hieronder een paar tips.foto: a fashion girl

Je kan natuurlijk altijd investeren in basics, jammer genoeg komen deze meestal niet in de solden of wordt er amper 10% korting op gegeven. Gelukkig houden sommige trends van deze winter stand en soms kan je echt koopjes doen door oudere stukken te komen die ook terug in de mode komen. Maar wat is er nu 'in' deze lente en zomer:

- kleur: kleur is hot. Allerlei kleuren in allerlei stijlen sieren de catwalk: van Hawaïaanse ruffles bij Dior tot Oosterse elegantie bij Louis Vuittons en klassieke chic (maar dan in felle kleuren) bij Gucci. Zoek de kleur die bij je past en trakteer je op minstens één kleurrijk stuk. Ideale ontwerpers hiervoor: Peter Pilotto en Matthew Williamson.

- zwart en wit: voor wie het toch niet zo begrepen heeft op kleur, zijn er ook veel ontwerpen in zwart of wit of een combinatie van beide. Dus je hoeft niet meteen in een paradijsvogel te veranderen om hip te zijn (al kan het wel eens leuk zijn als afwisseling). Givenchy, Dolce & Gabbana, Armani en ook onze Belgische ontwerpers zoals Tim Van Steenbergen en Ann Demeulemeester kiezen voor een rustig kleurenpallet.

- korte shortjes: begin al maar aan fitnesstrainingen want deze zomer zijn de shortjes kort. Als je nu al zo'n exemplaar koopt in een donkerdere kleur, kan je het shortje nu al dragen met een paar dikke kousen.

- langere jurken of rokken: ook voor wie geen superbenen heeft, zijn er modebewuste alternatieve, langere rokken in een vloeiende en luchtige stof zien we ook op de catwalks, al dan niet met een hele diepe split zoals bij Stella McCartney.

- dierenprints: het stuk bij uitstek om nu te kopen. Deze winter maakten dierenprinst onverwachts hun opkomst bij zowat alle ontwerpers en ze verdwijnen deze zomer niet. Van Chanel over Givenchy en Burberry Prorsum tot  -natuurlijk- Dolce & Gabbana en Cavalli. Dierenprints kunnen nogal ordinair overkomen als de stof goedkoop is of de snit niet goed is. De solden zijn het moment om aan een klein(er) prijsje een mooi stuk te kopen. 

- taille: vrijwel alle ontwerpers blijven de taille benadrukken. Kies dus getailleerde stukken of taillerokken en -broeken of koop een mooie riem want ook riemen blijven in het modebeeld.

- kant: net als deze winter is kant nog steeds fashionable, in het wit bij Dolce & Gabbana; in het zwart bij Valentino. Net als bij dierenprints is kwaliteit bij deze stof erg belangrijk. Kant die eruit ziet als plastic is nu eenmaal niet mooi.

- veertjes: ook veertjes blijven aanwezig - weliswaar subtieler dan op de feestjurken.

- streepjes: streepjes zijn voor deze zomer veel te zien op de catwalk.

- cutouts: originele lijnen, al dan niet met echte cutouts, blijven de ontwerpers bekoren zoals bij Miu Miu en Yves Saint Laurent.

- ruffles: ook ruffles sieren, kraagjes, jurkjes enzovoort.

- strakken lijnen: bij Chloé of Céline zien we dan weer strakke lijnen.

Keuze genoeg dus om een nieuwe garderobe aan soldenprijsjes te kopen. Vergeet ook niet dat er in maart/april ook nog de ontwerpersstockverkopen aankomen, dus houd nog een beetje fashion-budget over.

Bij Baby Beluga in de Volkstraat hebben ze in de etalage al een mooie selectie staan van wat de zomer ons brengt:foto: a fashion girl
 


foto: a fashion girl
 


foto: a fashion girl
 

Reacties

Populaire posts