It's the season of the sales - de soldenteleurstelling

Eind december houd ik me -zoals alle brave fashionista's- in en probeer ik zo weinig mogelijk te kopen. Het gemakkelijkste om me aan dat goede voornemen te houden, is simpelweg alle winkels mijden. Enkel Fnac-achtige winkels kunnen me nog onder hun bezoekers rekenen om leuke cadeautjes te vinden voor mijn familie.

De reden van al dat ontwijk-gedrag zijn natuurlijk de solden die met rasse schreden naderen. Waarom zou ik in december de volledige prijs betalen, wanneer de maand erna alles veel minder zal kosten? 

Dit jaar heb ik grotendeels aan de verleidingen kunnen weerstaan. Daarin gesterkt door de beloning van soldenkoopjes die in het verschiet lag. Groot was dan ook de teleurstelling toen ik 3 januari niet meteen iets vond dat mijn hart sneller deed slaan. Ok niet echt 'niets', ik vond één stuk, waar ik omwille van praktische redenen erg lang over twijfelde - maar daarover een andere keer meer. Voor de nieuwsgierigen, ja ik heb het een week later toch gekocht.

Vreemd eigenlijk...ik wil minder geld uitgeven aan kleren omdat ik een appartementje in de modestad van Vlaanderen wil kopen. En wanneer dat dan lukt, ben ik teleurgesteld omdat ik toch wel iets nieuws wil kopen.  Kwestie van fashionable te blijven in die modestad? Mode is een beetje een verslaving, zo blijkt...al heb ik momenteel wel één regel: als het stuk dat ik wil kopen niet minstens even mooi is als wat ik al heb, laat ik het hangen. En dat werkt - waarschijnlijk omdat ik al zo veel in mijn kleerkast heb hangen, but still!

En wat betreft de teleurstelling dat ik deze solden vrijwel niets gevonden heb in Antwerpen, daar kom ik binnen drie weken in Parijs wel over. Want als ik daar niets vind - yeah right, as if!- zijn er nog altijd de macarons van Pierre Hermé!

A bientôt avec les aventures à Paris.

Reacties

Populaire posts