Tien fashionable cadeau-ideetjes voor de feestdagen

© a fashion girlDe feestdagen komen er weer aan en dat betekent stress om de juiste cadeautjes te vinden. Ik help jullie hier alvast al op weg met enkele cadeau-ideeën voor fashionista's, allemaal onder de 50 euro. Een belangrijke tip: van sommige cadeaus heb je nooit genoeg (macarons de Paris bijvoorbeeld - of misschien is dat gewoon bij mij zo) maar voor boeken en dergelijke pols je het best van tevoren even voorzichtig bij de fashionista in kwestie.

© a fashion girl1. Macarons de Paris van Pierre Hermé
Er zijn natuurlijk veel lekkere macarons te vinden, maar die van Pierre Hermé staan toch met stip op nummer 1. Neem het van mij als kenner aan. Onlangs ontdekte ik dat je de macarons in Europa gewoon online kan bestellen. Okay, je hebt iets minder keuze om de smaken samen te stellen maar dat neem ik er graag bij. En als je toch meer keuze wil, heb je een excuus om naar Parijs te gaan. Je vindt alle info op de website van Pierre Hermé.© a fashion girl

2. Parfumsticks van Sabé Masson
Een parfum voor maar 22 euro dat bovendien heel makkelijk mee te nemen is? Het kan met de parfumsticks van Sabé Masson. De parfums bevatten bovendien verzorgende ingrediënten voor de huid en kregen dan ook toepasselijk de naam 'Le Soft Perfume'. Mijn favoriete geuren zijn Parisian Rhapsody en Macadam Paz. Je kan ze bestellen op de site van het parfumhuis maar ook bij Skins.nl.© Wendy Buiter

3. Een fashionable kunstwerk van Wendy Buiter
Een kunstwerk klinkt redelijk duur, maar het leuke is dat de Nederlandse artieste Wendy Buiter heel wat opties biedt. Een download in goede kwaliteit heb je al voor amper 15 euro. Laten afdrukken en inkaderen, en je hebt een supercadeau. Kunst voor een klein prijsje. Het andere uiterste is the real deal, een echt schilderij. Maar daarnaast zijn er ook limited edition prints die Wendy afwerkt met verf-accenten zodat je toch een schilderij-gevoel hebt. Keuze genoeg. Neem een kijkje op de website van Wendy.
 
Helemaal leuk wordt het wanneer diegene die het cadeau krijgt, een beetje lijkt op het kunstwerk. Het kan, ik heb het zelf al eens meegemaakt zoals je kan zien.© picture by a fashion girl
illustration by Megan Hess
4. Een boek van Megan Hess
Fashionista's van over de hele wereld (inclusief mezelf) zijn verzot op de illustraties van de Australische Megan Hess. En als je ook verzot bent op Parijs, is haar nieuwste boek een aanrader. Zelfs een doorgewinterde Parijs-liefhebber als ikzelf vindt er nog nieuwe adresjes in, zoals Le Grand Musée du Parfum. Maar zelfs zonder nieuwe ontdekkingen, zijn het prachtige illustraties die je doen dromen van een citytrip naar Parijs.

© picture by a fashion girl
illustration by Megan Hess

Voor wie niet van Parijs houdt (al kan ikzelf me dat niet inbeelden), zijn er nog andere opties zoals The Dress, met illustraties van iconische jurken. Je vindt de boeken van Megan Hess in de meeste webshops, van Bol tot Amazon.© a fashion girl

5. Een bon voor een cocktail (of voor twee, of drie...)
Hier is niet veel uitleg bij nodig. Een cocktail smaakt altijd. Als je mee gaat drinken, laat je dan wel niet trakteren met de bon maar betaal je eigen drankje ;-)


© a fashion girl
6. Een kinderboek - ja, echt
Ook volwassenen houden van sprookjes. En het verhaal van Audrey Hepburn en Hubert de Givenchy met de prachtige illustraties van Philip Hopman zal vast ook bij volwassen modeliefhebbers in de smaak vallen. Ik heb het gekocht op de tentoonstelling over de mode-ontwerper in Den Haag. De expo is jammer genoeg gedaan, maar je kan de sfeer ervan nog opsnuiven in mijn blogpost.


© a fashion girl
7. Een tv-serie met een modesausje
Sommige series worden niet meer uitgezonden op Netflix en dat is jammer. Met een dvd heb je dat probleem niet (old school ftw!). Ik kan alvast Mr Selfridge van harte aanbevelen. Lees mijn review vanuit het oogpunt van een fashionista.


© a fashion girl
8. Een kraagje met een knipoog
De titel van dit cadeau-idee mag je letterlijk opvatten. Kraagjes zijn in en dit zwart-witte kraagje van Veritas is een leuk accent.

 
9. Een verzorgingsproduct van Laura Mercier
De geuren van de handcrèmes, bodycrèmes en badproducten van Laura Mercier zijn goddelijk. Wie denkt dat geuren zoals Ambre Vanillé, Fresh Fig, Crème Brûlée...te veel doen denken aan een patisserie, heeft ongelijk. Naar mijn mening - en die van iedereen die dit cadeau al van mij heeft gekregen- toch. Je kan het altijd eerst zelf uittesten natuurlijk. Zo heb je meteen een excuus om jezelf een cadeautje te geven. Te koop bij onder andere Cosmeticary (enkel tijdens de feestdagen) en Skins.

© a fashion girl
10. Een bon van de parfumerie
Niet het origineelste cadeau, maar echt voor bijna iedereen goed. En zeker voor een fashionista. Coco Chanel zei het immers al:"A women who doesn't wear perfume has no future."

Reacties

  1. Leuke cadeaus maar het kan nog goedkoper ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk lijstje! Vooral die parfumsticks vind ik wel wat. Altijd handig en absoluut niet duur.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts