Een stylish outfit in het Mainport Hotel Rotterdam

© a fashion girl by Els

*** Click here for the English version. ***

Vorig jaar in december (2016) bezocht ik de expo Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography in Rotterdam. Een vriendin en ik besloten er een weekendje van te maken en verbleven in het Mainport Hotel Rotterdam. Dit fantastische hotel ligt even buiten het centrum. Tegelijk een voordeel en een nadeel voor mij; een nadeel omdat ik graag op wandelafstand van alles zit. Maar dat nadeel weegt niet op tegen de voordelen. Bovendien is er een tramhalte vlak voor het hotel. De voordelen: de schitterende uitzichten over de havenstad, de rust, het mooie interieur van het hotel (erg stylish!), de wellnessruimte en het superontbijt. Het beviel me allemaal zo goed dat ik de volgende keer ook voor een paar dagen naar Rotterdam ga. Gewoon omdat ik dan nog eens in het Mainport Hotel kan logeren.

© a fashion girl by Els
The view from our room

© a fashion girl by Els

© a fashion girl by Els
De outfit
Een stylish citytrip vraagt om een stijlvolle outfit. Naar mijn mening straalt de bordeauxrode trui gecombineerd met een witte blouse en donkerblauwe skinny jeans elegantie uit, maar is het nog altijd casual genoeg voor een dagje rondwandelen in de stad. De fluwelen strik en kristallen ear cuffs zorgen voor een fashionable toets.


© a fashion girl by Els

© a fashion girl by Els
© a fashion girl by Els
© a fashion girl by Els

De activiteiten: shopping, eten, hotel wellness en fotografie
Ik was niet echt van plan om te gaan shoppen in Rotterdam, maar ja, wat verwacht je met de naam van mijn blog? Ik bezocht echter maar een paar winkels: Skins, Mostert and van Leeuwen, Hutspot en de Bijenkorf voor producten van Laura Mercier. Een jaar geleden lagen die winkels allemaal in dezelfde straat (behalve de Bijenkorf) maar ondertussen zijn er een paar verhuisd. Na het shoppen genoot ik van het wellness-gedeelte van het hotel met een zwembad, stoomruimte en sauna. Ik koos voor het deel waar je badkleding moet dragen, maar je hebt ook een ruimte voor mensen die liever naakt gaan. En volgens mijn reispartner die die ruimte wel bezocht, is deze nog mooier dan het andere deel. Persoonlijk houd ik echter liever een bikini aan. Ik vind het super dat het hotel gasten de keuze biedt om de ruimte te bezoeken waar ze het meest comfortabel bij zijn.

Op mijn eerste avond in Rotterdam bezocht ik The Suicide Club met de Nederlandse blogster Sandra (More Style Than Fashion). We smulden van heerlijk eten en drankjes en raakten zelfs aan de praat met het koppel naast ons. Het is een feit dat Nederlandse mensen heel open zijn.

De volgende dag startte ik ontspannen in het whirpool-bad van onze kamer. Daarna bezochten we de tentoonstelling waarvan we erg onder de indruk waren. Als er ooit opnieuw een expo is van Peter Lindbergh heb ik maar een raad: gaan kijken! We lunchten in de Markthal , een grote food hall vlak bij het centrum. Er is heel veel keuze en je zal niet meteen weten waar iets te gaan eten. Ik kan daarbij een beetje helpen en de pinxtos van harte aanbevelen: superlekker!

Omdat het weer nogal slecht was, besloten we 's avonds binnen te blijven en aten we in het hotel. Achteraf dronken we een cocktail en genoten we eens te meer van de wellness-ruimte. Jammer genoeg waren er geen behandelingen meer beschikbaar. Tip: boek van tevoren een behandeling als je interesse hebt.


© a fashion girl by Els
© a fashion girl

© a fashion girl
The Mainport Hotel Rotterdam: ik ben verliefd
Ik kan een verblijf in dit stylish hotel van harte aanbevelen. De kamers zijn erg ruim en licht, maar niet saai. Het kleurrijke behangpapier zorgt voor een vrolijke en persoonlijke toets. De badkamer - erg belangrijk voor me - is geweldig: een douche, een whirlpool bad en badproducten van Malin+Goetz. Er is zelfs een ingebouwde tv in de badkamerspiegel. Alles is erg netjes en proper.

Bij aankomst lagen er een welkomstbriefje en doosjes pralines op het bed: altijd leuk!

Het hotel biedt ook wellness-facilitieten aan - zoals ik hierboven al zei. De ruimtes gaan redelijk vroeg open dus het is een leuke manier om je dag te beginnen (en af te sluiten ook :-)). Tien minuutjes sauna na het opstaan: zalig! Er zijn ook enkele cardio-toestellen voor wie liever een actievere ochtend heeft.

En dan het ontbijt, een van de meest overvloedige ontbijten die ik ooit gehad heb. Zalig voor een grote eter als ik. Naast alle klassiekers zijn er ook pannenkoeken, wentelteefjes, eggs Benedict en zelfs pasta! Ik ben geen grote ontbijtliefhebber, maar wel op deze manier. Als ik in het Mainport Hotel verblijf, zal ik het ontbijt nooit meer overslaan.

Alle ruimtes in het hotel zijn modern en stijlvol, maar hebben ook een persoonlijke toets. Ze voelen dus nooit steriel of saai aan. Wanneer ik terug naar Rotterdam ga, verblijf ik hier zeker weer.

Tip: let op dat er genoeg op je kredietkaart staat, want je moet bij het inchecken ook een waarborg laten reserveren op je kaart. Die wordt bij het uitchecken gewoon weer vrijgegeven. Ik weet niet meer hoe veel dit was, maar je kan het altijd aan het hotel vragen bij het boeken.

Meer info en reservaties:  https://www.mainporthotel.com/

© a fashion girl

© a fashion girl

© a fashion girl

© a fashion girl
© a fashion girl

© a fashion girl
 

Naar Rotterdam reizen vanuit België
Vanuit Antwerpen en Brussel kan je zowel een gewone rechtstreekse trein als een Thalys naar Rotterdam nemen. Die laatste is twee keer zo snel en is er vanuit Antwerpen op 30 minuten. Tip: In het weekend worden er vaak onderhoudswerken uitgevoerd aan de sporen, waardoor de gewone trein niet rechtstreeks rijdt en je soms tot drie keer moet overstappen. Niet echt een ontspannen start van een weekendje weg. In dat geval neem je dus beter de Thalys, die wel rechtstreeks rijdt als er werken zijn. Check dit zeker voor je tickets koopt. Natuurlijk kan je ook gewoon met de auto gaan.

© a fashion girl by Els

Reacties

  1. Was inderdaad een leuk weekendje en een heerlijk hotel! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi uitzicht had je vanaf je kamer. Prachtig! Ik ga dit hotel even onthouden voor een weekendje weg!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig, ik ben Rotterdamse, om zo over je stad te lezen. Ik ben zeer bekend met alle plekjes die je hebt opgenoemd, behalve het hotel. Maar ik heb dan ook geen hotel nodig in mijn eigen stad. Leuk dat je hier op bezoek bent geweest!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts