De beste schoenen voor langere benen

© a fashion girlNatuurlijk kunnen schoenen je niet echt de benen van Gisele Bundchen geven. Als je aan de kleine kant bent zoals ik, moet je dat gewoon aanvaarden en in het achterhoofd houden dat zelfs Kylie Minogue maar 1m52 is.

Maar er zijn natuurlijk wel manieren om wat vals te spelen en je benen veel langer te doen lijken. Dat een paar hoge hakken helpt, is evident. Er zijn echter ook nog andere dingen die je kan doen. Lees, leer en pas toe zoals gewenst. Ik moet bekennen dat ik de regeltjes zelf niet altijd volg - en er zelfs heel hard tegen kan zondigen als ik het paar schoenen leuk genoeg vind - maar ze kunnen van pas komen.


1. Camouflagekleuren
Wanneer je huidskleurige schoenen draagt, lijk je meteen een stuk langer. Zelfs wanneer de schoenen een bandje hebben, wat de benen normaal afsnijdt, werkt deze tip nog steeds. Het effect wordt versterkt wanneer je kiest voor hoge hakken.

© a fashion girl
 
2. Maak je punt
Of je nu platte schoenen of hakken draagt, schoenen met een puntige neus, doen je benen langer lijken.

© a fashion girl

3. Spring uit de band
Wanneer je schoenen met een bandje draagt, zorg er dan voor dat het bandje laag genoeg komt d.w.z.  beneden je enkel. Zo lijken je benen minder afgekapt en automatisch langer.

© a fashion girl

4. Toon je decolleté
Hoe lager de schoenen vooraan zijn uitgesneden, des te langer lijken je benen. Toon dus wat tenendecolleté of toe cleavage (ik leerde dit woord toen ik het boek 'If Looks Could Kill' van Kate White las - een aanrader trouwens).

© a fashion girl

5. Enkel & alleen
Als je graag enkellaarsjes draagt, geldt hetzelfde advies als voor schoenen met bandjes. Kies voor laarsjes die eindigen voor je enkel begint. Zorg dat ze je enkel niet bedekken.

© a fashion girl

Reacties

Populaire posts